Careyn Nieuw Tamarinde

Welkom bij Careyn Zorgcentrum Nieuw Tamarinde in Utrecht. In dit zorgcentrum kunnen bewoners prettig wonen en leven. Het is wonen zoals thuis in een huiselijke omgeving. Midden in de wijk Overvecht Zuid. Midden in de samenleving. Daarbij is dit zorgcentrum niet ver van het winkelcentrum Overvecht en grenst het aan ‘Park de Watertoren’.

Neem contact op

Careyn Nieuw Tamarinde
Neckardreef 6
3562 CN Utrecht

030 - 25 88 700

Routebeschrijving
afbeelding van Careyn Nieuw Tamarinde

Ons zorgcentrum in Overvecht Zuid

Het zorgaanbod is breed en bestaat uit verpleeghuiszorg, revalidatie, kortdurend verblijf, welzijn en kleinschalig wonen. In Careyn Zorgcentrum Nieuw Tamarinde kunnen mensen verblijven met dementie of Alzheimer. Uiteraard beschikt iedereen over een eigen éénpersoonskamer. Dat kan op een grote afdeling of juist in één van de drie woongroepen. Dat laatste noemen we 'kleinschalig wonen'. U leest er hier meer over.

Daarbij zijn er twee afdelingen voor revalidatiezorg en kortdurende opname. Ook is er een polikliniek van het Antonius ziekenhuis, apotheek, huisartsenpost en bloedafname-poli gehuisvest in dit prachtige zorgcentrum in Utrecht. Hier komt thuisvoelen en goede zorg samen. Heeft u intensieve zorg en verpleging nodig? Dat kan. Neem contact op met onze klantenservice en wij helpen u direct verder. 

Zorgen voor samenwerking en activiteiten

Uw leven zoveel mogelijk voortzetten zoals u dat gewend was; dat is mogelijk in dit zorgcentrum. Hoe we dit bereiken? Door de samenwerking tussen u, uw familie en  professionele zorg te stimuleren. Daarom krijgt uw familie of mantelzorger ook een belangrijke plek bij de zorg en activiteiten.

Want in Zorgcentrum Nieuw Tamarinde organiseren we met z’n allen allerlei activiteiten: gymnastiek, spel, handwerken en muziek. Ook trekken we er regelmatig op uit voor gezellige uitstapjes. De vele vrijwilligers ondersteunen de vaste medewerkers bij de activiteiten. Ook gaan ze vaak met de bewoners wandelen of maken ze eens een praatje met u.

Even binnenkijken:

afbeelding Nieuw Tamarinde Utrecht 5
afbeelding Nieuw Tamarinde Utrecht 3
afbeelding Zorgkaartnederland Zorgcentrum
Anonieme review
"Mijn vader heeft het hier prima naar zijn zin."
afbeelding Nieuw Tamarinde Utrecht 4
afbeelding Nieuw Tamarinde 0151

Praktische informatie

 • De zorg die de zorgcentra van Careyn leveren moet zo goed mogelijk aansluiten bij uw situatie. Om die 'match' te kunnen maken kijken we naar uw zorgprofiel. Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. U kunt het hier downloaden.
  Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden.

  Careyn bepaalt niet zelf welk zorgprofiel u heeft. Dat gebeurt bij het Centrum Indicatiestelling Zorg en is onderdeel van uw Wlz-indicatie. U leest daar meer over onder het kopje 'Zorg regelen'.

 • Onderstaande informatie gaat over het regelen van een opname in Careyn Nieuw Tamarinde. Informatie over kortdurend verblijf vindt u hier. Voor het regelen van revalidatie kijkt u hier.

  Heeft u intensieve zorg nodig en kunt u niet meer thuis blijven wonen, dan kunt u bij het Centrum Indicatiestelling Zorg een aanvraag indienen voor verpleeghuiszorg. De huisarts of bijvoorbeeld onze wijkverpleegkundige kan u daarbij ondersteunen. Ook kunt u hulp inroepen van de Cliëntondersteuner Wlz.

  Het CIZ zal naar uw situatie kijken. Als deze voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een zogenaamde ‘Wlz-indicatie’. Met die indicatie heeft u recht op verpleeghuiszorg. Daarin geeft het CIZ ook een zorgprofiel aan. Het zorgprofiel zegt iets over de aard, inhoud en omvang van de benodigde zorg. Er wordt dus goed gekeken welke zorg u precies nodig heeft. Onder het kopje 'Voor wie' leest u of u met uw zorgprofiel bij Careyn Nieuw Tamarinde terecht kunt. Is dat het geval, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling 'zorgbemiddeling'. Zij ondersteunen u bij de verdere procedure. Contact opnemen kan met onderstaand formulier. Maar natuurlijk: u kunt ook altijd even met Nieuw Tamarinde of Careyn Klantenservice bellen.

  Meer informatie leest u ook op de pagina 'Verpleeghuizorg regelen'.

 • Verpleeghuiszorg is dure zorg. Voor veel mensen zou dat niet te betalen zijn. Daarom hebben we het in Nederland zo geregeld dat iedereen recht heeft op deze zorg. Afgezien van een eigen bijdrage hoeft u die zorg dan ook niet zelf te betalen. De financiering is geregeld via de Wet langdurige zorg (Wlz). 

  Eigen bijdrage

  U betaalt dus wel een eigen bijdrage. Die eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. Meer informatie vindt u ook op de website www.regelhulp.nl.

  Bijkomende kosten

  Sommige kosten vallen niet onder de Wlz-vergoeding en moet u dus zelf betalen. Uw abonnementskosten voor televisie in uw appartement bijvoorbeeld. Die kosten kan en mag Careyn dan bij u in rekening brengen.
  Welke bijkomende kosten Careyn Nieuw Tamarinde bij u in rekening kan brengen leest u hier.

 • Helaas geldt voor veel verpleeghuizen een wachttijd. Dat is in heel Nederland zo. Kunt u nog niet direct terecht bij het huis van uw voorkeur, dan volgt plaatsing op een wachtlijst. U krijgt dan een bepaalde ‘wachtstatus’. Als uw situatie bijvoorbeeld zorgelijk is, dan zal gekeken worden hoe en waar u snel opgenomen kunt worden. U leest er hier meer over.

  Careyn publiceert maandelijks een overzicht van de wachttijden bij haar zorglocaties. U kunt het overzicht voor onze locaties in de stad Utrecht hier downloaden.

 • Careyn ziet vrijwilligerswerk als een onmisbare schakel in de zorg voor ouderen in onze samenleving. Zij leveren een meer dan waardevolle bijdrage aan de zorg en het welzijn van onze cliënten en bewoners.

  Bij Careyn Nieuw Tamarinde zijn veel vrijwilligers actief. Daar zijn wij trots op. Zij ondersteunen de vaste medewerker onder andere bij de activiteiten, maar zijn er ook om met bewoners te gaan wandelen, een boodschapje te halen of gewoon om een praatje mee te maken. Wanneer u zich als vrijwilliger bij Careyn Nieuw Tamarinde wilt inzetten bent u van harte welkom. Wij ontmoeten u graag tijdens een kennismakingsgesprek.

 • Careyn vindt het belangrijk dat haar cliënten meedenken, meepraten en ook meebeslissen over zaken die voor hen belangrijk zijn. Daarom is er in Careyn Nieuw Tamarinde uiteraard ook een cliëntenraad actief.
  De cliëntenraad vertegenwoordigt de cliënten ('bewoners') en komt op voor hun belangen. De raad overlegt zeer regelmatig met de manager. Dit zijn geen vrijblijvende bijeenkomsten. De rechten van een cliëntenraad zijn namelijk in een wet vastgelegd.

  Bekijk hier de folder van de Cliëntenraad Nieuw Tamarinde/Warande.

  U kunt de cliëntenraad bereiken via Ginelle Bekker, ambtelijk secretaris cliëntenraden Zorglocaties Careyn Utrecht-Stad.
  Telefoon: 06 - 82 79 74 38
  E-mail: g.bekker@careyn.nl
  Postadres: Neckardreef 6, 3562 CN Utrecht

  Vacatures leden cliëntenraden Careyn Utrecht Stad

  Careyn Utrecht Stad zoekt leden voor haar cliëntenraden. Het gaat om leden voor de cliëntenraden van alle Utrechtse zorglocaties en de cliëntenraad voor de thuiszorg.
  Een uitgebreide vacaturetekst vindt u hier.