Veelgestelde vragen

In onderstaande categorieën vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat uw vraag er niet bij of is het antwoord niet volledig? Neem dan contact op ons op via of mail ons.

Wijkverpleging

 • Careyn is actief in de provincies Utrecht en Zuid-Holland. Meer dan 100 wijkteams staan voor u klaar in de volgende gemeenten: 

  Provincie Utrecht 

  Provincie Zuid-Holland 

  Klik hier voor een volledig overzicht van alle postcodegebieden waar Careyn wijkverpleging levert. 

 • Wijkverpleging is wat we doorgaans ‘thuiszorg’ noemen. Het omvat zorgverlening door een verpleegkundige of verzorgende bij u thuis. 

  U heeft geen verwijzing van uw huisarts nodig om wijkverpleging aan te vragen bij Careyn. U kunt rechtstreeks contact opnemen met een wijkteam, mailen naar contact@careyn.nl of bellen met onze Klantenservice op 088 - 123 99 88. Let wel op: u dient te wonen binnen het werkgebied van Careyn. 

  Om in aanmerking te komen voor vergoeding van wijkverpleging heeft u een indicatie nodig. Deze wordt vastgesteld door onze wijkverpleegkundige. Samen met u wordt bepaald welke zorg nodig is en voor hoelang. De startdatum van de zorg hangt af van uw zorgvraag en de beschikbaarheid van het wijkteam. 

  Belangrijk: : lidmaatschap van CareynPlus geeft géén garantie op wijkverpleging van Careyn. Het biedt wel kortingen op aanvullende diensten en staat los van het verkrijgen van een indicatie voor wijkverpleging. 

  Lees hier meer over wijkverpleging.
  Lees hier verder.  
  Vind hier een overzicht van al onze wijkteams.

 • Wijkverpleging wordt vanuit uw basisverzekering vergoed. U heeft daarvoor dus ook geen aanvullende verzekering nodig. Ook geldt er geen eigen bijdrage of eigen risico. 

  Om in aanmerking te komen voor vergoeding van wijkverpleging heeft u een indicatie nodig. Deze wordt vastgesteld door onze wijkverpleegkundige. Samen met u wordt bepaald welke zorg nodig is en voor hoelang. 

  Meer over wijkverpleging:

 • In het ziekenhuis werken verpleegkundigen die voor u bekijken welke zorg u na ontslag nodig heeft. Vaak worden zij ‘transferverpleegkundigen’ genoemd. Zo’n transferverpleegkundige kan contact opnemen met de afdeling Zorgbemiddeling van Careyn om ervoor te zorgen dat u ook thuis de juiste zorg krijgt. Nadert uw ontslag uit het ziekenhuis, vraag dan dus naar de transferverpleegkundige.

 • Wanneer u in zorg komt bij een wijkteam, zal er eerst een intakegesprek plaatsvinden. Tijdens dit gesprek wordt besproken op welke dagen en tijdstippen u hulp van de verpleegkundige of verzorgende kunt verwachten. Aangezien zorg mensenwerk is en de benodigde tijd per situatie kan variëren, hanteren we voor het tijdstip altijd een tijdsblok. Het kan echter voorkomen dat we hiervan moeten afwijken. We vragen daarom uw begrip voor eventuele afwijkingen en adviseren u er rekening mee te houden dat de ingeplande zorgtijden tot ongeveer 1,5 uur kunnen afwijken. 

  Gebruikt u Carenzorgt? Dan kun u daar de planning inzien. Meer informatie over Carenzorgt vindt u hier. 

 • Via CarenZorgt krijgt u, en eventueel uw naaste, online inzicht in de agenda, de dagelijkse zorgrapportages en het Zorgplan. U kunt zich zelf aanmelden voor CarenZorgt. Klik hier voor meer informatie of download hier de folder. 
   
  Geen folder ontvangen? Vraag ernaar bij uw wijkteam. Zij kunnen u ook meer informatie geven.

 • Wanneer u een afspraak met uw wijkteam wilt annuleren of wijzigen, vragen wij u vriendelijk om dit minimaal 24 uur van tevoren te melden via de klantenservice van Careyn. U kunt dit doen per e-mail via contact@careyn.nl of telefonisch via 088 - 123 99 88. Careyn Klantenservice is op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 telefonisch bereikbaar.

Gespecialiseerde verpleging

 • Bij gespecialiseerde verpleging moet u denken aan verpleegkundigen met specialistische kennis. Dat kan bijvoorbeeld gaan om wondzorg, stomazorg of bijvoorbeeld bij diabetes of na een cva. Is die specialistische kennis gewenst, dan komt de gespecialiseerde verpleging bij u langs. 

  Onze gespecialiseerde verpleegkundigen werken zelfstandig, in nauwe samenwerking met huisartsen of medisch specialisten. Indien u ook wijkverpleging ontvangt, wordt er altijd overleg gepleegd met uw wijkteam  

  Bij Careyn zijn er gespecialiseerde verpleegkundigen bij de volgende aandoeningen: 

  • Dementie (casemanager dementie) 
  • Wondzorg, incontinentie en stomazorg 
  • Diabetes 
  • Longproblemen 
  • Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) 
  • Oncologie (kanker) 
  • Reuma 

  Meer over deze specialismen leest u hier.

 • Bestaat er een vermoeden van dementie en wilt u hierbij begeleiding en ondersteuning ontvangen? Neem dan contact op met uw huisarts om een verwijzing aan te vragen voor een casemanager dementie. 

  Heeft u een verwijzing, dan kunt u het makkelijkste bellen met de Careyn Klantenservice: 088-1239988. U wordt teruggebeld door de casemanager dementie die in uw gemeente werkzaam is. Omdat er vaak samengewerkt wordt met andere zorgorganisaties hoeft dat niet een casemanager van Careyn te zijn. Zo’n samenwerkingsverband wordt vaak ‘ketenzorg dementie’ genoemd. 

  Er zijn voor u geen kosten verbonden aan de ondersteuning door de casemanager dementie. Net als wijkverpleging worden die namelijk vergoed vanuit uw basisverzekering. U betaalt dus geen eigen bijdrage. 

  Lees hier verder.  

CareynPlus

 • U kunt lid worden door te klikken op ‘Word lid’ op Careynplus.nl of bellen naar Careyn Klantenservice 088 – 123 99 88.

 • Nee, Careyn biedt zorg. Deze wordt in de meeste gevallen (gedeeltelijk) vergoed. CareynPlus biedt aanvullende diensten die de zorg kunnen ondersteunen. Voor het lidmaatschap betaalt u een jaarlijkse contributie.

 • Personenalarmering is een aparte dienst van Careyn, maar CareynPlus promoot Personenalarmering wel als onderdeel van het aanbod. Meer informatie over personenalarmering vindt u op www.careynpersonenalarmering.nl

 • Ja, voor iedereen. U hoeft dus niet ‘in zorg’ te zijn of iets te mankeren. Het lidmaatschap van CareynPlus is voor iedereen interessant. Via de CareynPlus Ticketshop kunt u met heel veel voordeel naar bijv. theater, bioscoop, uit eten, naar de dierentuin of pretpark. Maar ook zijn leuke online cursussen te volgen of mooie producten met hoge korting te koop in de Ticketshop. Het lidmaatschap is zó terugverdiend!

 • CareynPlus is de ledenorganisatie van Careyn. Zij biedt aan ruim 66.000 leden een lidmaatschap. Met dit lidmaatschap heeft - iedereen woonachtig op hetzelfde adres - toegang tot een pakket aan diensten op het gebied van zelfstandig wonen, veiligheid en welzijn.

  Meer informatie vindt u op www.careynplus.nl.

 • Nee, als medewerker van Careyn ben je niet automatisch lid van CareynPlus.

Verpleeghuiszorg

 • Heeft u intensieve zorg nodig en kunt u niet meer thuis blijven wonen, dan kunt u bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) een aanvraag indienen voor een WLZ indicatie. Met deze indicatie kunt u in aanmerking komen voor verpleeghuiszorg in een zorgcentrum.  

  Lees hier verder.

 • Helaas geldt voor veel verpleeghuizen een wachttijd, ook bij Careyn. Kunt u nog niet direct terecht bij het huis van uw voorkeur, dan volgt plaatsing op een wachtlijst. U krijgt dan een bepaalde ‘wachtstatus’. Als uw situatie bijvoorbeeld zorgelijk is, dan zal gekeken worden hoe en waar u snel opgenomen kunt worden. U leest er hier meer over. 

  Careyn publiceert maandelijks een overzicht van de wachttijden bij haar zorglocaties. Klik hier [LINK].

 • Careyn heeft meerdere verpleeghuizen verspreid over de provincies Utrecht en Zuid Holland. Enkelen daarvan zijn locaties ‘kleinschalig wonen’. Klik op onderstaande link voor een overzicht. 

  Onze locaties in de provincie Utrecht 

  Onze locaties in de provincie Zuid-Holland 

 • Naast traditionele grote verpleeghuizen zijn er tegenwoordig veel kleinschalige woonvormen voor demente ouderen. Dat kan gaan om een etage in een woonblok midden in de wijk, maar het kan ook gaan om een besloten afdeling in een verpleeghuis. Het idee: hoe kleinschaliger, hoe huiselijker en hoe meer het lijkt op ‘thuis’. We noemen dit ‘kleinschalig wonen’.

 • Revalideren bij Careyn kan op vijf locaties: 

  Maarssen 

  Spijkenisse 

  Utrecht 

  Woerden 

 • Nee, dat is niet nodig. Bewoners van onze verpleeghuizen hebben automatisch via Careyn een collectieve brand/inboedelverzekering en een WA-verzekering. Dit geldt echter alleen voor bewoners die zijn opgenomen via de Wlz. Maakt u gebruik van een volldig pakket thuis? Dan dient u zelf voor de juiste verzekeringen te zorgen.

 • Zelfstandig wonen maar in een veilige, beschermde omgeving Ook dat kan bij Careyn. Dat wordt nog vaak een ‘aanleunwoning’ genoemd. Tegenwoordig spreken we eerder over een ‘seniorenwoning’ of ‘serviceappartement’. U huurt dan een woning en kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de voorzieningen van het zorgcentrum. Of u krijgt zorg vanuit een wijkteam. 

  Careyn beschikt zelf niet over senioren- of aanleunwoningen. Die worden namelijk beheerd door woningcorporaties. U kunt dus het beste contact zoeken met de woningcorporatie. 

  Klik hier voor meer informatie over wonen bij Careyn.

praktische informatie

 • U kunt via het cliëntportaal zelf een afspraak inplannen, zie nadere informatie op https://www.careyn.nl/diensten/voeding-en-dieetadvies/

 • Careyn levert geen huishoudelijke hulp via een WMO-indicatie. Als u huishoudelijke hulp wilt aanvragen raden wij u aan contact op te nemen met de WMO-consulent in uw gemeente. Zij kunnen u informeren over welke organisaties actief zijn in uw woongebied en huishoudelijke hulp kunnen bieden. 

  Careyn levert wel particuliere huishoudelijke hulp via de dienstverlening van CareynPlus. Als u particuliere huishoudelijke hulp wenst, vindt u nadere informatie op de website www.careynplus.nl.

 • Careyn beschikt zelf niet over hulpmiddelen en heeft een samenwerking met het hulpmiddelencentrum Medipoint. Leden van CareynPlus krijgen 10% korting op het aankoopbedrag van een hulpmiddel van Medipoint en/of mogen voor een periode van drie maanden de loophulpmiddelen, zoals de rollator, looprek, eiffel-vierpoot en elleboogkrukken, gratis lenen.

  Voor alle overige artikelen, zoals bijvoorbeeld een bed, rolstoel, toiletstoel, douchestoel, bent u verzekerd. Deze hulpmiddelen worden vergoed vanuit de basisverzekering voor een maximum periode van zes maanden op jaarbasis. Nadere informatie over hulpmiddelen vindt u op de website www.medipoint.nl 

 • Vacatures en stages vindt u op de website www.werkenbijcareyn.nl.