Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Dementie

Dementie is een hersenaandoening die iemand langzaam maar zeker volledig afhankelijk maakt van de zorg van anderen. De ziekte van Alzheimer is de meest bekende, maar dus zeker niet de enige vorm van dementie. De kans dat iemand in zijn leven dementie krijgt is 20 procent.

Naarmate de ziekte vordert zal iemand met dementie steeds meer de regie over het eigen leven verliezen. De afhankelijkheid van anderen wordt groter. Allereerst zal de partner of een ander familielid daarbij een rol spelen, later komt de professionele zorgverlener in beeld.

Careyn kan dan helpen.

Voor iemand met dementie en zijn familieleden is het krijgen van informatie, praktische hulp en begeleiding erg belangrijk. Daarom heeft Careyn 'casemanagers' of 'dementieconsulenten' in dienst. Zij worden de vaste begeleider van mensen met dementie. Zij werken nauw samen met de huisartsen, maar kunnen ook een rol spelen naar de verwijzing naar andere specialisten. Ook weten zij alles van het aanbod van Alzheimer Cafés en andere vormen van mantelzorgondersteuning.

Careyn biedt verschillende vormen van hulp bij de klant thuis. Dat kan gaan om huishoudelijke ondersteuning tot intensieve verzorging thuis. Thuiswonende mensen met (beginnende) dementie kunnen ook terecht bij de dagbehandeling. Soms is ook kortdurende opvang mogelijk, bijvoorbeeld als de mantelzorg overbelast dreigt te raken. Careyn beschikt overigens ook over een zorgboerderij….

Careyn stimuleert het Kleinschalig wonen

Als het niet anders gaat zal besloten worden tot blijvende opname. Dat kan in een verpleegunit (een speciale verpleegafdeling in een verzorgingshuis) of in een verpleeghuis. Careyn stimuleert daarnaast heel sterk het kleinschalig wonen. Meer nog dan in een verpleeghuis is dan sprake van zorg in een huiselijke en herkenbare omgeving.

 

Diensten

Deel deze pagina:

Contact